En dag i Krabi town

Igår spenderade jag och Jossan i stort sett hela dagen på varsitt håll. Jossan och Fanny gick upp tidigt för att åka på thailändsk matlagningskurs. Där de fick chansen att testa på att laga 7 stycken olika maträtter. Och bra blev det! 
(null)

(null)

Medans dom var iväg tog jag mig upp till ett litet tempel som låg i stan och storstaden runt där. Ett mysigt litet tempel men inte så märkvärdigt. 
(null)

Kursen blev klar tidigare än förväntat, men regnet kom så det blev lite slapp på hostelet innnan vi tog oss ut och åt lunch tillsammans alla tre. 

Senare på eftermiddagen drog jag och Fanny till tiger cave temple. Vilket var ett tempel inne i en grotta, väldigt häftigt att se. 
(null)

Sedan var det dags för den stora utmaningen att ta sig upp 1260 trappsteg för att komma till den stora buddan och utsiktsplatsen. Det var inte bara trappstegen som var en utmaning utan alla apor också som var runt trappan. Vi hann inte mer än förbi första trappan innan en apa hoppade på Fanny och tog hennes vatten från ryggsäcken. 
(null)

Det var inga jämna trappsteg heller utan det var riktigt ansträngande och de märktes att det var ett tag sen man tränade. Men tillslut kom vi upp till toppen, två glada och svettiga brudar! 
(null)

Vi var ju tvungna att gå i 30 graders värme, i långbyxor (pga religös plats) och kunde knappt dricka vatten längst vägen på grund av aporna. Men det var absolut värt det när vi kom upp. 
Tyvärr så var det lite molnigt men det blev en fin solnedgång och utsikt ändå. Och det kändes så skönt att ha klarat det, var en rikrig utmaning. 
(null)

(null)

(null)

Medans vi kämpade upp för trapporna passade Jossan på att unna sig själv en massage och strosa runt lite i staden. 

Vi möttes upp igen när vi kom tillbaka för middag. Vi hittade vårt favoritställe att äta, en liten mat marknade där vi åt en phad thai för 40 baht. Sedan blev det en tidig kväll i säng då vi alla tre hade en resedag som väntade. 

Så idag åt vi en sista frukost tillsammans med Fanny innan det var dags att säga hejdå och fortsätta vidare på varsitt håll. Fanny skulle till Koh Lanta och möta upp sina föräldrar och jag och Jossan fortsatte till Koh Samui. 
Klockan 11 imorse lämnade vi hostelet och kom fram nu klockan 20, så 9 timmar av resande. Det var mini van, buss, båt och mini van igen. Vi kom till hostelet, som för övrigt är så fräscht, kasade in väskorna och tog oss ut för middag. Jossan känner sig redan som hemma (eftersom hon vart här 3 gånger tidigare) och visste exakt vart vi skulle gå. 
Nu blir det tidigt i säng, kroppen är trött och sliten. 

/M&J

Kommentera här: